DE TOYOTA YARIS WINT DE FELBEGEERDE ‘CAR OF THE YEAR’ VERKIEZING VAN 2021!


De Toyota Yaris mag zich trots één jaar lang ‘Car of the Year 2021’ noemen. Hiermee liet de Japanse stadswagen andere finalisten zoals de Fiat New 500, de Cupra Formentor, de Volkswagen ID.3 en de Skoda Octavia achter zich.

 

Een vakjury van 59 autojournalisten uit 22 landen verkoos de Toyota Yaris als winnaar, waarmee het opnieuw een stadswagen uit het B-segment is die de hoofdprijs pakt. De bekroning volgt eenentwintig jaar nadat ook de innovatieve eerste generatie van het model de titel in de wacht wist te slepen.

 

De overwinning van de Toyota Yaris is te danken aan zijn totaalpakket. Er is een ruime keuze uit motoren. Zo is er de ‘first choice’ 1.5 Hybrid, maar ook de spectaculaire 261 pk krachtige driecilinder GR Yaris. Bovendien wordt hij standaard geleverd met uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Eén daarvan zijn de airbags tussen de voorstoelen om de impacten tussen hoofden te voorkomen.

 

De Toyota Yaris haalt elektrisch snelheden tot 130 kilometer per uur halen en in het stadsverkeer is het mogelijk om veel langer elektrisch te blijven rijden. De uitstoot van koolstofdioxide is gereduceerd tot 92 gram per kilometer (WLTP gemeten) met een verbruik van 4 liter per 100 km. Hierdoor is de Toyota Yaris met zijn fiscale aftrekbaarheid van 76,3% (WLTP norm) de interessantste keuze in zijn categorie voor professionelen.

 

Volgens de juryleden is de Toyota Yaris uniek in zijn klasse en daarom ook de terechte winnaar van de verkiezing.

 

Kom de Toyota Yaris ontdekken bij Toyota Beerens. Er is al een Toyota Yaris beschikbaar vanaf €17.990.